Hundars behov

Hundar är levande varelser vilket innebär att de har vissa behov för att överleva och må bra. Ett krav är att hundar har tillgång till dricksvatten av bra kvalitet för att må bra och man bör se till att hunden inte drabbas av olika former av parasiter. Dessutom är det bra om hundar då och då får sig ett bad eftersom det gör under för deras kondition samtidigt som det minskar doften som ibland kan vara illaluktande hos en hund som vistas mycket inomhus.

När det kommer till unga hundar är det av största vikt att de har tillgång till en närande och kraftig diet, detta eftersom det är viktigt för deras fysiska utveckling och det är också viktigt för att undvika den så kallade valpsjukan. Hundar ska aldrig matas med choklad eftersom hundar inte tål teobromin som finns i kakaobönor. Ämnet är giftigt för hundar och kan leda till livshotande förgiftningar hos hundar. Man bör heller inte ge hundar mat som innehåller mycket salt och lök.

Det kanske fram för allt viktigaste när det kommer till en hunds psykiska utveckling är att den vistas i så stor utsträckning som möjligt tillsammans med människor. Förutom att det stärker relationen mellan hunden och dess ägare hjälper det också hunden att utvecklas i ett intellektuellt hänseende. Dessutom är det viktigt för att hunden ska lära sig att uppföra sig i människors närvaro och inte vara alltför högljudda eller att bitas eller på annat sätt vara till besvär. Hundar som är allt för besvärliga måste tyvärr ibland avlivas, särskilt om de skadat någon allvarligt.

När man skaffar hund bör man läsa på om vad den aktuella rasen brukar trivas med och vad för egenskaper som förekommer inom rasen. Det gör det enklare att anpassa uppfostran av hunden vilket kommer att leda till en bättre relation mellan dig och din hund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *