Vadslagning/Betting på hundar

I många länder som t ex Australien, England och USA så är det populärt med vadslagning eller betting, som det också kallas, på hundar. I Sverige är denna typ av tävlingar inte lika vanliga men det finns på några olika platser som t ex Borås, Landskrona, Västerås och Åkersberga.

Den vanligaste formen av betting på hundar är på kapplöpningslopp där hundar tävlar om vem som är snabbast att komma fram först till mål. Dessa tävlingar kallas för Greyhound Racing. Loppen brukar oftast vara mellan ca 300 meter till drygt 700 meter och sker på ett sandigt underlag på en oval rundbana som påminner om de tävlingar som finns för travhästar. Hundarna jagar efter en attrapp som liknar en hare som är placerad på en maskin som går på en räls bredvid banan. Kurvorna på banan är utformade så att de inte ska vara alltför tvära för att det ska passa hundens naturliga rörelsemönster.

De hundar som brukar tävla i dessa lopp är främst Greyhound som är världens snabbaste hund. Den tillhör rastypen vinthundar som ursprungligen är framavlade för hetsjakt men som idag främst används som sällskapshund och för att tävla i kapplöpning. Greyhound är en vänlig och tillgiven hund men den har ett stort rörelsebehov och kräver en ägare som kan ge den tillräckligt med motion.

Betting på dessa lopp kan göras genom vadslagningsföretag som t ex Mr Green & Co som även erbjuder andra former av betting. Betting på hundar är en rolig spelutmaning och ju mer du lär dig om de hundar som deltar i loppen desto större är chansen att vinna. Precis som vid betting på hästar så har du nytta av att lära dig om de olika hundarnas form och hur de har presterat vid tidigare lopp. Betting på hundar är därför inte ett renodlat turspel.